FSC:n palkintojenjakotilaisuus Korjaamo Kinossa: Vuoden Elokuvaaja valittu

1. Yhdistyksen jäsenet äänestivät Vuoden Elokuvaaja 2022 -palkinnon saajaksi tasatuloksella Jarmo Kiurun (Tytöt tytöt tytöt) ja Robert Nordströmin (Rakkaani merikapteeni). Onnea Jarmo ja Robert upeasta elokuvauksesta!

2. Hallitus myönsi Vuoden Valo 2022 -palkinnon valokuvaaja Sami Kuokkaselle. Hallituksen perusteet: ”Sami on työskennellyt elokuva-alalla jo vuosia eri rooleissa, joista viimeiset vuodet hän on ansiokkaasti keskittynyt elokuvien ja tv-sarjojen still-kuvaukseen. Samin työskentelytapa on osoittanut elokuvauksen herkän hetken ymmärrystä. Hän ei tee itsestään numeroa setissä vaan antaa myöhemmin julkaistujen kuvien puhua puolestaan. Samin ilmestyminen settiin on usein iloinen yllätys. Tämän vuoksi vuoden valo 2023 on omiaan kuvastamaan Samin olemusta ja ammattitaitoa.”

3. Hallitus jakoi vuonna 2022 toista kertaa opiskelija-apurahan, ja se myönnettiin Aalto-yliopistossa elokuvausta opiskelevalle Diana Dahllundille käytettäväksi opinnäytetyön ”Miten valon teknologinen edistyminen on vaikuttanut nykyaikaisen elokuvan estetiikkaan?” työstämiseen. Hallituksen mielestä opinnäytetyön aihe on kiinnostava ja kekseliäs. Hallitus näkee, että valmistuessaan opinnäytetyö voi tarjota mielenkiintoisen ja samalla merkittävän näkökulman modernin elokuvan estetiikan tutkimukselle muille opiskelijoille, mutta myös jo ammatissaan toimiville elokuvaajille. Apurahan arvo on 500 euroa ja se jaetaan yhdistykselle myönnetyistä Kopioston kollektiivisista av-korvauksista.

1. FSC’s Cinematographer of the Year winner(s) announced! This year the voting was tied and the award was given to two great cinematographers: Jarmo Kiuru and Robert Nordström. Congratulations!

2. ”Vuoden Valo” (freely translated as ”Light of the Year”) award was presented to photographer Sami Kuokkanen. Sami’s way of working as a on set photographer has shown an understanding of the sensitive moment of cinematography.

3. FSC shared a student grant for the second time, and this year it was handed out to Diana Dahllund, who is studying cinematography at Aalto University, to use for her thesis ”How has the technological progress of light affected the aesthetics of modern cinema?”

FSC congratulates all awardees!