Hallituksen vuoden 2022 päätöskokous

FSC:n hallitus kokoontui vuoden 2022 päätöskokoukseen joulukuun 16. päivä.

Syyslukukauden aikana hallitus kokoontui kahdesti, ja koko toimintakautensa aikana hallitus on kokoontunut neljästi. Toimintamme on aktiivista ja eteenpäin vievää.

Hallitus on käsitellyt syyskauden kokouksissaan mm. Vuoden Elokuvaaja -palkinnon sekä Vuoden Valo -palkinnon myöntämiskriteereitä sekä valinnut vuoden 2022 opiskelija- apurahan saajan. Vuoden Elokuvaaja -palkinnon saajan tulee tästä vuodesta eteenpäin valitsemaan yhdistyksen jäsenistö, ja tavoitteenamme on luoda palkinnosta alalla arvostettu tunnustus. Elokuvaajilta elokuvaajalle, kollegiaalisen arvostuksen osoitus.

Olemme tehneet hallituksessa myös merkittävää työtä yhdistyksen rahoituspohjan ja sitä kautta yhdistyksen toiminnan laajentamisen mahdollistamiseksi.

Hallitus järjesti syksyllä suunnittelutyönsä ohessa kolme jäsentapahtumaa. Yksi niistä oli ensimmäisen jäsennäytöksen (Rakkaani merikapteeni, kuvaus Robert Nordström FSC) järjestäminen vuosien tauon jälkeen. Lisäksi järjestimme Arri 35 -kameran ympärille testipäivän sekä kävimme tutustumassa Arabiarannan Arabia Virtual -studioon.

Suunnittelutyötä on tehty hartaasti myös vuoden 2023 varsinaista kohokohtaa ajatellen: yhdistyksemme täyttää neljäkymmentä vuotta! Yhdistys on perustettu 11.2.1983.

Kokoukseen osallistuivat puheenjohtaja Matti Eerikäinen, varapuheenjohtaja Juge Heikkilä, sihteeri Päivi Kettunen sekä varajäsenet Jarmo Kiuru ja Sari Aaltonen. Myös yhdistyksen rahastonhoitaja Jouko Seppälä oli osan kokouksesta läsnä.

Teksti: Matti Eerikäinen