Apuraha elokuvauksen opintoja varten myönnetty Iris Kärkkäiselle

Suomen Elokuvaajien Yhdistys F.S.C. ry jakoi Kopiosto ry:n kollektiivisten av-korvausten mahdollistamana 500 euron suuruisen apurahan elokuvauksen opintoja varten. Tämä ensi kertaa jaettava apuraha kirvoitti yhdistyksen hallitukselle useita hienoja ja monipuolisia hakemuksia.

Hakemusten joukosta hallituksen yksimieliseksi valinnaksi valikoitui elokuvausta Aalto yliopiston elokuvataiteen ostastolla opiskelevan Iris Kärkkäisen hakemus. Hallitus perusteli päätöstään hakemuksen kohteen erityislaatuisuudella, aiheen tutkimisen pitkäjänteisyydellä sekä tavoitteellisuudella. Erityisesti hallitusta miellytti se että hakemuksen mukaiset opinnot ja tutkimuksen tulokset tulevat hyödyttämään myös tulevia opiskelijoita sekä laajemmin koko alaa.

F.S.C.n apuraha tukee Kärkkäisen tutkielmaa anamorfisen super 8 formaatin käytöstä, josta ei Suomessa käytännössä ole aiempaa tietoa saatavilla. Kärkkäisen tutkielma sisältää osia niin kirjallisesta työstä kuin kuvattavista testeistä sekä kokeellisesta elokuvasta. Valmistuessaan tutkielma tulee olemaan Aalto yliopistossa myös muiden nykyisten ja tulevien opiskelijoiden käytössä.

Paljon onnea Iris Kärkkäinen!

F.S.C. ry:n hallitus, puheenjohtaja Anssi Leino, varapuheenjohtaja Matti Eerikäinen, sihteeri Päivi Kettunen, jäsen Juge Heikkilä sekä varajäsenet Daniel Lindholm ja Konsta Sohlberg