Vuoden valo Pertti Mutanen F.S.C.

25.9. Kotimaisen elokuvan viikon päättäjäisjuhlassa jaettiin alan yhdistysten palkintoja ja kunnianosoituksia jäsenilleen. F.S.C:llä oli kunnia aloittaa tilaisuus jakamalla ensimmäinen ”Vuoden Valo” -palkinto. Tässä Vuoden Valon perustelut:

ENSIMMÄINEN ”VUODEN VALO” TUNNUSTUSPALKINTO ELOKUVAAJILTA 2014

Suomen elokuvaajien yhdistys F.S.C. ry:n perustama ”Vuoden Valo” –tunnustuspalkinto jaetaan ensimmäistä kertaa Kotimaisen elokuvan viikon juhlaillassa 25.9.

”Vuoden Valo” tuo esille elokuva-alan hiljaista mutta näkyvää työtä. Sen tarkoituksena on muistuttaa, että elokuvaajan ammattitaito on keskeinen osa elokuvataidetta. Elokuvaus on alati kehittyvä ilmaisumuoto ja edellyttää erityislaatuista moniammatillista yhteistyötä.

Suomen elokuvaajien yhdistyksen tunnustuspalkinto ”Vuoden Valo” myönnetään elokuva-alan ammattilaiselle tai ryhmälle, joka ansioillaan tai saavutuksillaan on edistänyt elokuvauksen ammattitaidon ja ilmaisun kehittymistä ja arvostusta. Tunnustus jaetaan vuosittain Kotimaisen elokuvan viikon yhteydessä.

Ensimmäistä Vuoden Valoa voitaisiin hyvällä syyllä kutsua vaikka vuosikymmenten valoksi. Palkinnon saaja kuuluu sukupolveen, joka joutui ”keksimään” elokuvauksen uudestaan maassamme studiojärjestelmän luhistumisen jälkeen. Kunnianosoitus myönnetään elokuvaajalle, jonka henkilökohtainen panos elokuvauksen sekä taiteellisen että teknisen edistymisen eteen maassamme on ollut mittava. Hänen perustamansa yhtiö on toiminut eräänlaisena elokuvauksen tekniikan kivijalkana Suomessa. Palkinnon saajan ammattitaito ja tietämys on ollut alan toimijoiden apuna useasti.

Ensimmäinen Vuoden Valo -tunnustuspalkinto myönnetään elokuvaaja F.S.C. Pertti Mutaselle.

Helsingissä 25. syyskuuta 2014

Suomen elokuvaajien yhdistys F.S.C. ry:n hallitus