Esa Vuorinen F.S.C.:n kunniajäseneksi

FSC:n hallitus on päättänyt kutsua Esa Vuorisen yhdistyksen kunniajäseneksi.

Esa Vuorisen merkitys elokuvauksen alalle ja suomalaiselle elokuvataiteelle on poikkeuksellisen suuri. Hän on ollut mukana suomalaisen elokuvan tekemisen ja ammattitaidon uudelleen henkiin herättämisessä studiojärjestelmän luhistumisen jälkeen. Hän on omalla henkilökohtaisella panoksellaan, yhdessä työryhmineen ja kollegoineen, kohottanut suomalaisen elokuvauksen tasoa merkittävästi, aivan uudelle tasolle. Hänen komea uransa myös kansainvälisesti toimii haastavana esimerkkinä tuleville kuvaajapolville. Hän on pitänyt yllä yhteyksiä alan kansainvälisiin järjestöihin ja ollut perustamassa Suomen elokuvaajien yhdistystä ja luomassa sen toimintatapoja.

Tämän lisäksi Esa on ollut keskeisessä roolissa elokuvauksen ammattitaidon säilymisessä ja kehittymisessä Suomessa kouluttamalla uusia elokuvaajasukupolvia Taideteollisen korkeakoulun elokuvalinjalla pitkäaikaisena opettajana ja alan ensimmäisenä professorina.

F.S.C:n nykyisen hallituksen kaikki jäsenet ovat olleet Esan kouluttamia ja katsovat olevansa osa suomalaisen elokuvauksen jatkumoa. Hallitus haluaa kiittää suomalaisen elokuvauksen isähahmoa tällä kunnianosoituksella.

Helsingissä 24.1.2013

F.S.C:n hallitus